Baccarat – helppo ja hauska korttipeli

Baccarat on jostain syystä vaikean ja monimutkaisen korttipelin maineessa. Totuus kuitenkin on, että sen selkeämpää ja yksinkertaisempaa peliä on vaikea löytää. Siinä voittaminen perustuu täysin onneen, sillä se on eräänlaista vedonlyöntiä korteilla.Baccarat

Vedot

Baccaratissa lyödään vetoa siitä, kumman käsi voittaa, jakajan vai pankin. On myös olemassa kolmas vetomahdollisuus eli tasapeli. Tästä tekee onnesta riippuvaisen pelin se, että vedot asetetaan ennen korttien jakamista. Pelaaja voi veikata kumpaa vaihtoehtoa tahansa, vaikka hän itse edustaakin itseään.

Korttien arvot

Tässä korttipelissä ei korttien värillä tai maalla ei ole merkitystä, vaan ainoastaan niiden numeroilla. Kaikki kuvakortit ovat arvoltaan nolla pistettä, ässä on yhden pisteen ja numerokortit kuvapuolen osoittaman pistemäärän arvoisia eli 2-9 pistettä.

Pelin kulku

Kun panokset on asetettu, jaetaan sekä pelaajalle että pankille kaksi korttia. Jos kahden ensimmäisen kortin yhteenlaskettu pistemäärä jää liian alhaiseksi, jaetaan vielä kolmas kortti. Tästä huolehtii kuitenkin pelinhoitaja.Jaon jälkeen kortit lasketaan yhteen sekä pelaajien että pankin kädessä. Kun summa lasketaan yhteen, vain kaksinumeroisen summan viimeisellä numerolla on väliä. Jos korttien yhteenlaskettu summa on 16, vähennetään siitä kymmenen. Tällä tavalla tulos on 6. Osapuoli, joka pääsee lähemmäs lukus 9, voittaa.Paras numero eli lopputulos tässä pelissä on siis yhdeksän, kun taas 0 on huonoin mahdollinen tulos.